Xarxa laboral del Gòtic
La Xarxa Laboral del Gòtic neix al 2013 i es configura com a una aliança pública i social, que té com a objectiu principal facilitar la inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat del barri mitjançant recursos, serveis i programes que tenen les entitats que la conformen.
Aquesta iniciativa també funciona com un observatori de l’evolució de les necessitats i oportunitats laborals al Gòtic. Així doncs, la Xarxa no només s’encarrega de la prospecció i canalització d’ofertes laborals, sinó que està en contacte amb el teixit empresarial del territori per a donar a conèixer la tasca que fan les entitats que la conformen i, a més, promoure la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que permet aconseguir feina a les persones en risc d’exclusió social.
Els valors principals d’aquesta plataforma d’entitats són justament treballar en Xarxa, fomentar que les persones més vulnerables puguin accedir a una feina digne i aconseguir la col·laboració entre els sectors públic i social i el teixit empresarial.
Actualment, la Xarxa Laboral està composta pel Districte Ciutat Vella; Pla de Barris,Centre de Serveis Socials del Gòtic, elServei de Promoció i Suport de l’Institut Municipal de Discapacitats(IMD) a Ciutat Vella, Barcelona Activa, i entitats socials que treballen al barri com: Associació Aprenem junts, Associació Gabella, la Fundació de l’Esperança,Fundació Acollida i Esperança: Pis ITACA/Programa Lábora, Càritas Ciutat Vella_Poble sec, AMMFEINA Salut Mental Catalunya, la Fundació Benallar, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu/ Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA), l’Associació de Comerciants del Carrer Avinyó, conjuntament amb el teixit empresarial del Gòtic.
Objectius
- Contribuir a la millora de la situació laboral dels veïns i veïnes del barri.
- Potenciar la comunicació i coordinació entre les entitats i serveis d’ocupació i inserció laboral.
- Centralitzar i distribuir la informació sobre els recursos, serveis i programes que tenen les entitats que treballem la inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat.
- Contactar amb el teixit empresarial per donar a conèixer la tasca que es fa des de les entitats i els serveis o recursos que els podem oferir.
- Fer prospecció d’ofertes laborals i canalitzar-les.
- Fomentar la responsabilitat social corporativa (RSC) del teixit empresarial del barri per donar oportunitats laborals a les persones que estan en situació de vulnerabilitat.
- Fomentar el treball en xarxa de les entitats d’inserció sociolaboral al territori per unificar esforços i ser més eficients.
- Contribuir a l’atenció de forma integral de les necessitats de les persones que atenem, derivant-les als diferents recursos de totes les administracions i entitats de la Xarxa segons les diferents necessitats de cadascú (salut, habitatge, educació, treball).
Valors
- Treball en Xarxa.
- Foment de la RSC del teixit empresarial.
- Treball per les persones més vulnerables.
- Foment del treball digne.
- Foment de la col·laboració entre el sector públic i social i el teixit empresarial.