Barcelona Activa

Missió


Barcelona Activa és l'agència municipal responsable d'impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, fomentant l'ocupació, promovent l'emprenedoria i donant suport a les empreses des de la visió de l'economia plural.

L'objectiu de Barcelona Activa és impulsar l'activitat econòmica de la ciutat, potenciant l'apoderament de la ciutadania i el reequilibri entre territoris per aconseguir un model just de desenvolupament econòmic des de la perspectiva de l'economia plural, amb èmfasi en l'economia social i solidària.

Coordinació entre les necessitats del territori i el conjunt de serveis i programes que ofereix Barcelona Activa. Des de la Direcció de Desenvolupament de Proximitat volem treballar per fomentar una economia plural i diversa que doni resposta a les necessitats del territori, treballant en xarxa amb els agents de cada barri.

Amb la perspectiva de distribució de la riquesa i/o la incorporació de les visions de gènere, intercultural i de sostenibilitat ambiental, volem promoure un desenvolupament econòmic que aprofiti  els recursos propis del barri per configurar un ecosistema econòmic plural que aculli diferents pràctiques econòmiques i estimuli diferents sectors d’activitat econòmica, mitjançant la concertació de polítiques i projectes entre l’Administració pública, el teixit comunitari, el sector social i el privat.

 

Serveis oferts


_DSC0031

De l’Àrea d’Ocupació:

 • Acompanyament a l’Orientació i Recerca de feina per a la població en general.
 • Programes d’acompanyament en la inserció laboral amb orientació i recerca de feina en format d’itinerari per a col•lectius específics: joves, persones en risc d’exclusió, persones provinents del treball sexual, i el Programa Treball als Barris, entre d’altres.
 • Espai de recerca de feina amb tècnics i recursos (ordinadors amb accés a internet, premsa amb ofertes de feina, telèfons, fax, impressora).
 • Capacitació en entrenamenti estratègies per assolir els objectius professionals.
 • Desenvolupament de competències personals i professionals.
 • Diàlegs amb el mercat de treball.
 • Cases d’oficis.
 • Plans d’ocupació (programes de formació i treball).
 • Borsa de treball.
 • Web Barcelona Treball amb una gran quantitat d’informació, recursos i eines vinculats a l’orientació, i en la recerca de feina, el mercat laboral, les competències professionals.
 • Formació: formació ocupacional.
 • Cibernàrium: Formació tecnològica en TIC des de nivells inicials fins a nivells avançats.
 • Antenes Cibernàrium: alfabetització digital.
 • Programa de Clàusules Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a l’empresa
CONSTITUCIÓ D'EMPRESES

Suport en totes les fases i tràmits necessaris per a la constitució d'una societat mercantil i altes d'activitat empresarial.

INFORMACIÓ I TRÀMITS MUNICIPALS

Acompanyament per facilitar-te tots els tràmits municipals necessaris per desenvolupar una activitat econòmica a la ciutat.

FINANÇAMENT EMPRESARIAL

Assessorament expert per aconseguir el finançament que necessita la teva empresa.

GESTIÓ DEL TALENT

Serveis i recursos per a cobrir les teves necessitats de personal.

ASSESSORAMENT A EMPRESES, PERSONES AUTÒNOMES, COMERÇOS I
ORGANITZACIONS D'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Suport personalitzat i expert per diagnosticar i definir accions de
millora per persones autònomes, empreses, comerços i organitzacions
d'Economia Social i Solidària

TRANSMISSIÓ EMPRESARIAL

Assessorament personalitzat tant si ets un/a empresari/a que vol cedir el seu negoci com si ets un/a emprenedor/a interessat/da en donar continuïtat a una empresa ja existent.

INTERNACIONALITZACIÓ I TRÀMITS DE COMERÇ EXTERIOR

Orientació experta per iniciar-te en l'exportació i en la internacionalització del teu negoci.

LOCALITZACIÓ

Assessorament en la recerca d'espais per instal·lar o expandir el teu
negoci a Barcelona

INNOVACIÓ

Programes, recursos i activitats per facilitar el procés d'innovació de la teva empresa.

Pera l’emprenedoria:
Emprendre amb Barcelona Activa és fàcil Convertir una idea de negoci en una empresa viable és una tasca difícil i que requereix esforç, però que es pot aprendre, i dur-la endavant amb més probabilitats d'èxit si es compta amb l'acompanyament de personal expert.

Perfil de la població atesa

Sexe: tots Edats: entre els16 a 64 anys Immigrants sense permís residència: en general no (només per a projectes molt específics)   Sense permís de treball: en determinats programes si, sobretot els dirigits a col·lectius en Risc d’exclusió Persones amb algun tipus de discapacitat: